BLOGISTANIA-KIRJALLISUUSPALKINTO VUODEN 2021 PARHAILLE KIRJOILLEJoka vuosi kirjablogeja tai -tilejä pitävät kirjabloggarit ja kirjagrammaajat äänestävät edellisen vuoden parhaista, lukemistaan kirjoista. 

Ääniä saa antaa 4 eri kategoriassa: Finlandia (kotimainen kauno), Globalia (käännösromaani), Kuopus (lasten- ja nuortenkirja) ja Tieto (kotimainen tai käännetty tietokirja). Äänestyksen ehtona on, että bloggarin/kirjagrammaajan on täytynyt kirjoittaa äänestämästään kirjasta arvio jollekin alustalleen. Itse en jokaisesta lukemastani ehdi kirjoittaa, valitsen vain joitakin, joten ääneni rajautuivat senkin vuoksi kuten rajautuivat. Sanomattakin on myös selvää, että taiteen asettaminen paremmuusjärjestykseen on kamalaa; jokainen vaikutuksen tehnyt teos on lukijalle omalla tavallaan merkittävä.

Blogistania ei ole kaupallinen tapahtuma ja toimii vapaaehtoisvoimin. Voittajille ei siis ole jaossa ikävä kyllä riihikuivaa, mutta kirjailijat tai heidän edustajansa palkitaan kunniakirjoin ja kukkasin palkintotilaisuudessa, joka tänä vuonna järjestetään la 24.3.2022 Helsingissä myöhemmin ilmoitettavassa paikassa. 

Blogistanian 2021 voittajat julkaistaan kunkin kategorian vastuublogeissa ma 7.3.2022 klo 10. Tänä vuonna näinä houstaajina toimivat seuraavat blogit:

Finlandia: Amman lukuhetki

Globalia: Kirjakaapin kummitus

Tieto: Kirjamies 

Kuopus: Yöpöydän kirjat

*** ***

AINA JOKU KESKEN ÄÄNESTI VUODEN 2021 KIRJOISTA KAHDESSA ERI KATEGORIASSA NÄIN:


Blogistanian Finlandia:

1. Maisku Myllymäki:
Holly
(3 p.)
2. Koko Hubara: Bechi (2 p.)
3. Helmi Kekkonen: Tämän naisen elämä (1 p.)

Blogistanian Globalia:

1.
Tove DitlevsenLapsuus (3 p.)
2. Vanessa SpringoraSuostumus (2 p.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi Oneiron on ongelmallinen proosateos – vai onko?

Aina joku kesken siirtyy Instaan

Aila Meriluoto ja Kimeä metsä #tanssivakarhu25