Helsingin kirjamessut 26.–29.10.2017 ja pääsylippujen arvonta! LIPUT ON ARVOTTU!

Mahtuvatko sinun syyskalenteriisi tänä vuonna kirjamessut Pasilassa? Jos kiinnostusta lähteä messuille mutta lippu vielä uupuu, osallistu ihmeessä lippuarvontaan tässä blogissa; arvon kaksi yhden päivän lippua tiistaiaamun 24.10.2017 aikana.

Liput ovat PDF-lippuja, joten voittajat saavat lippunsa s-postiin. Osallistua voit arvontaan tuolle tiistaiaamulle asti. Osallistu kertomalla lyhyesti kommenttikentässä, mikä on sinulle tämän vuoden mieleen jäänein kotimainen kirja ja miksi. Jos et kotimaisista ole lukenut mutta jokin käännöskirja kutkuttaa, senkin saat toki kertoa. Jos et halua jättää sähköpostiosoitettasi kommenttikenttään näkyville, pistä se erikseen minulle meiliin ainajokukesken@gmail.com.

Olin itse jossakin vaiheessa loppukesää vielä ajatellut, ettei minua poikkeuksellisesti tänä vuonna kirjamessuilla näkyisi, sillä arkeni on täyttynyt syksystä lähtien viikonloppuopiskelulla. Ohjelmaa on jo liikaa, ja hektiseksi muuttuneet isot messut tuntuivat nyt liian isolta asialta arkeen. Mutta aina kun syyslehdet ottavat ensikosketuksensa katuun, mieli kääntyy kirjamessuihin ja lukuisiin mahtaviin kirjakohtaamisiin. Kirjamessut vain kuuluvat yhteen keltaisen lokakuun kanssa. Kun perheemme tokaluokkalainen vieläpä erikseen kysyi, pääseekö hän kirjamessuille tänäkin vuonna, ymmärsin kasvatustyöni tuottaneen hyvää hedelmää. Ei näitä vain voi jättää väliin.

MITÄKÖHÄN MESSUILLA?

En ole vielä tehnyt ehdotonta listaa asioista, joihin messulla haluan tutustua. HS:n esikoiskirjailijat lavalla (su 29.10. klo 15, Aleksis Kivi) on kuitenkin jo perinne, jota en halua katkaista. Muistan vieläkin, kuinka tasan 10 vuotta sitten Miika Nousiainen oli vihreä noviisi lavalla Vadelmavenepakolainen kainalossaan ja vastaili herttaisen arasti kysymyksiin; tavaramerkki, josta kirjailija ei ole Hyvien ja huonojen uutistenkaan myötä onneksi luopunut. Samana vuonna hänen kanssaan paneelissa istui Taina Latvala (Arvostelukappale) ja Laura Lindstedt (Sakset) mutta palkinnon vei Henriikka Tavi runokokoelmallaan Esim. Esa. Tuntuu, että tuosta kerrasta on aikaa valovuosia, ja silti vain pikkuiset 10 vuotta.

KirjaKallion keskusteluja aion viikonloppuna myös seurata. Lauantaina klo 17.30 Kallion lukiolaiset tuovat lavalleen toimittaja Ani Kellomäen ja häneltä juuri julkaistun Kosteusvaurioita – kasvutarinoita pullon juurelta -teoksen, joka kertoo millaista lapsen elämä on alkoholisoituneiden aikuisten keskellä. Ei syksyn helpoin kirja, mutta yhtä painavaa asiaa, joka varmasti herättää tunteita. Tytärpuoleni on tänä vuonna mukana KirjaKallion toiminnassa, ja Kellomäki onkin yksi hänen haastattelukohteistaan.

Tarkemmin tärppejä kerron alkuviikosta, kunhan olen palaillut syyslomalta oman kotipöydän ääreen ja se jonnekin Hesareiden syliin piiloutunut messulehti merkintöineen on käsillä. Kyllä sinne muutama huutomerkki taisi tulla, ainakin Ben Kallandin ja Laura Lehtolan kohdalle sekä Juha Itkosen ja Hannu Linkolan Kent-keskusteluun (la 28.10. klo 14.30, Aino).

Siis kommenttia alle, osallistu arvontaan ja tule mukaan kirjahullujen virallisiin kokoontumisajoihin! 

Kommentit

 1. Kirjamessut kuuluu perinteisesti syksyyn, mukana arvonnassa siis:)

  Hilppa.tuomola@mail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa. Mieleen jäänein kirja on Marko Annalan Värityskirja.

  VastaaPoista
 3. C. G. Mannerheimin "Päiväkirja Japanin sodasta 1904-1905" oli hieman katkonainen, mutta kiinnostava ja harvinainen aikalaiskuvaus nousevan ja hajoavan keisarikunnan välisestä taistelusta. Mannerheim käytti Sunlight-saippuaa ja Vademecum-suuvettä - jotkut tuotemerkit säilyvät vuosituhannesta toiseen!

  inijannika@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Ani Kellomäen Kosteusvaurioita valikoitui ihan tärkeän aiheensa vuoksi eli juovat vanhemmat ja heidän lapsensa.

  VastaaPoista
 5. Ykköseksi taitaa mennä Katja Kallion Yön kantaja. Tarinaltaan väkevä ja runsas. Kieleltään kevyt, viehkeä ja kielikuviltaan kadehdittavan omaperäinen. Kirjan yllä lepäsi kaihon huntu.

  akisampo@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Osallistun arvontaan. Marko Leinon Suo piti mielenkiinnon yllä loppuun asti. Suosittelen.

  VastaaPoista
 8. Katja Kallion Yön kantaja: kauniisti kirjoitettu kertomus erittäin mielenkiintoisesta aiheesta. -Kirsi T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Kirsi! Toinen messulipuista lähtee sinulle kohta sähköpostitse (sain osoitteesi meilitse)! Ja totta, Kallion Yön kantaja on niin hieno, ennustin jo keväällä sen vuoden parhaimmaksi kotimaiseksi romaaniksi! :-)

   Poista
  2. Niin ja mahtavia messuja tietenkin sinulle! Kiva että kävit sivuillani ja osallistuit.

   Poista
 9. Kjell Westön Rikinkeltainen taivas ilahdutti minua kovasti. Ja jää mieleen lainehtimaan.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 10. Rosa Liksomin everstinna.
  eevaannikki@netti.fi

  VastaaPoista
 11. Miki Liukkosen O. Mahtava kirja, uusi klassikko.
  mashage555(ät)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Maria! Toinen messulipuista lähtee kohta sähköpostiisi! Tuota jätti-Mikiä en ole vielä lukenut, mutta hänen runonsa ovat kyllä mahtavia! Kiitos että osallistuit arvontaan ja mielenkiintoisia kirjamessuja!

   Poista
 12. Tietokirjallisuudesta Heikki Aittokosken Kuolemantanssi, erittäin kiinnostavaa analyysiä ja ruohonjuuritason havainnointia nationalismin noususta eri puolilla Eurooppaa. Kaunokirjallisuudesta Harry Salmenniemen kokoelma Uraanilamppu ja muita novelleja, josta erityisesti salaattinovelli oli aivan mahtavan hieno ja hauska.
  kaisa.illukka@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Viime aikoina Winston Grahamin teokset ovat olleet hauskoja lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Yritin lähettää sähköpostia, mutta osoitteessa oli jokin vika...

   Poista
  2. Sähköpostini kyllä pitäisi toimia, siis ainajokukesken@gmail.com
   Huomaathan ettet vahingossa kopioinut lauseen lopun pistettä mukaan, jos kopioit s-postiosoitteen tuosta ylätekstistä. Joskus niin voi vahingossa käydä. :-)
   Arvon piakkoin liput, joten jos onni suosisi sinua, tarkkaile tätä postausta!

   Poista
 14. Kiitos teille kaikille osallistumisesta ja kommenteista! Kylläpä te luettekin hyviä kirjoja, ihmiset! Liput lähtevät siis Kirsille ja Marialle; arvonnan suoritti Melondian näppärä arvontakone.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun yksi lensi yli käenpesän

Miksi Oneiron on ongelmallinen proosateos – vai onko?

Paperilla toinen – tunnustuksia erään naisen muotokuvan äärellä