Prologi

Hyvä lukijani, kuka oletkin, tervetuloa huolimattomien unelmieni seuraan! Tämä blogi on alku tekstin hurmalle, joka on riivannut minua aiheena jo aivan liian kauan. 

Huomasin jossakin vaiheessa nauttivani kirjallisuuden selittämisestä - tai sen yrittämisestä - ja kirjojen tulkinnasta, mutta minulla ei ollut niinkään aikaa tai tapaa tehdä sitä ystävieni kanssa. Ymmärsin blogin ylläpitämisen olevan jonkinlainen vaihtoehto. Toinen merkittävä lähtökohta blogin synnylle on myös pitkäaikainen harrastukseni, luova kirjoittaminen. Jos pystyn yhdistämään tässä nämä kaksi asiaa, luetun pohtimisen ja kirjoittamisen, minulla on täydellinen uusi harrastus syömässä muutenkin vähäisiä vuorokaudentuntejani.

En siis ole enkä yritäkään olla ammattikriitikko, kun puhun lukemistani kirjoista tai kirjallisuudesta. Lukeminen herättää minussa tunteita, ja tätä tunneskaalaa aion todennäköisesti revitellä blogissani. Suhteeni kirjallisuuteen on muokkautunut osin opintojeni vuoksi (olen opiskellut mm. yleistä ja germaanista kirjallisuustiedettä), mutta myös oma kirjoittamiseni on vaikuttanut lukemiseeni ja siitä syntyviin ajatuspyrähdyksiin. Tiedän miten järkyttävän vaikeaa on saada sanotuksi sanottavansa - ja sittenkin kaikki riippuu vastaanottajasta.

Kesti kuitenkin kuukausia ennen kuin ajatus tästä blogista siirtyi teoksi. Jos Aina joku kesken kuvaa suhdettani kirjoihin, kuvaa se myös elämääni ylipäätään: en tee asioita hetken mielenhäiriöstä valmiiksi enkä seuraa satunnaisia oikkujani saman tien. Olen ikuinen projekti-ihminen; aina joku kesken. 

Jos päivityksiini ilmestyy jossakin vaiheessa aiheita, jotka eivät liity ankarasti kirjallisuuteen, sallittakoon sen verran vapautta pienelle ihmiselle. Maailmassa on kuitenkin paljon muutakin ihmeellistä: on musiikkia, matkoja, keikkoja ja kankaalle heijastettuja tarinoita.

Kommentteja otetaan vastaan, ystävät! Wonderful things will happen!

PS. Kuvat sivuillani ovat omia, jollei toisin mainita.

Kommentit

  1. Terveiset toiselta aloittelevalta blogistilta ja projekti-ihmiseltä! Bloggaus on hyvä tapa pitää yllä kirjoittamista ja päästä syventämään lukukokemusta. Myös esittelemäsi lukupiiri kuulostaa todella kivalta idealta, pitää pitää se mielessä. :) -Jenni

    VastaaPoista
  2. Hei Jenni! Voih kiitos, sinä eka kommentoijani! :-) Mahtava kuulla, että meitä projekti-ihmisiä on muitakin - onnea sullekin suuresta blogiaskeleestasi! Tarvotaan yhdessä kirjavuoteen 2015. Ja lukupiiriin mukaan ehdottomasti seuraavalla kerralla, se ei maksa mitään muuta kuin ilmottautumisen vaivan. :-)

    VastaaPoista
  3. Myös kolmas, vastikään aloitellut bloggaaja ilmoittautuu! Olet varmasti tehnyt ihan oikean päätöksen, kun olet pistänyt blogin pystyyn: ainakin itse olen saanut parin kuukauden aikana blogista hurjasti intoa lukemiseen ja kirjojen pohtimiseen. Kirjojen yhtäläisyydet ja erilaisuudet näkee ihan eri tavalla nyt, kun ajatuksensa kirjoittaa muistiin. Ja hyvänä tsemppinä blogi toimii tosiaan myös kirjoittamiseen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit